top of page

Grönt Kort

IMG_1762 Grönt Kort.jpg

Kursen vänder sig till de som är 13 år och äldre samt målsmän för de under 18 år.

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Kursen är uppdelad på en digital och en fysisk del. Den digitala webbdelen ska vara avklarad minst 1 vecka innan man går den fysiska delen.

 

Den digitala delen sköter du själv hemma och materialet köper man via SISU genom att klicka här.

När den digitala delen är avklarad startar vi med en fysisk träff med bla genomgång och träning angående förkunskapsprovet, den kommer ligga på en helg och ta ca 3 timmar. Detta tillfälle avslutas sedan med provtagning för att få intyg att ni klarat förkunskapsprovet. Förkunskapsintyget kan tas vid införskaffas på annat vis och får utfärdas av licensierad C-Tränare el Instruktör, lägst Level 1.Vi rekommenderar ändå att delta vid kurstillfället då det kommer bli stickprov på de delarna vid själva Grönt kort provskrivningen.

Det som ingår i förkunskapsprovet är 

* Visa häst vid hand

* Binda upp en häst med säkerhetsknut

* Genomföra en lastning med eller utan häst samt att muntligt kunna redogöra för hur en häst ska vara utrustad när den åker transport, och hur man på ett säkert sätt lastar på och lastar av en häst.

*  Visitering

* Ta på och av ett hästtäcke

* Dekorativ hästvård.

Sen tillkommer ca 9 timmars teoretisk kurs som även den är i huvudsak fysiskt på plats på Färgelanda Ridklubb    

Hästkunskapssajten

Är du vuxen måste du numera gå hela kursen även om du har grönt kort.

 Det är obligatoriskt att målsman för barn/ungdom under 18 år att delta i kursen, det är dock utan kostnad för er som är medföljande. Detta eftersom det är målsman som är ytterst ansvarig för de under 18 år och ska därmed vara helt insatt i alla regler mm , även om barnet har ett eget grönt kort

 Vi har idag två utbildare instruktörer, Marianne Göthberg och Catarina Lindhé, som kan erbjuda denna kurs. Normalt har vi ett tillfälle per år då denna kurs erbjuds så håll utkik på hemsidan alternativ skicka en intresseanmälan så kontaktar vi er när det närmar sig kursstart.

bottom of page